FumeiNET logotype

En sida där jag skriver om lite allt möjligt.

En skuld på 256 miljoner.

I dagens Smålandsposten kan man läsa om att Växjö Lakers har en skuld på 256 miljoner kronor till Växjö Kommun. Denna skulle verkar ha uppkommit efter att Växjö Kommun har bekostat byggandet av Växjö Lakers nya ishockeyarena, kallad Vida Arena.

Några amorteringar av denna skuld har inte skett under 2011 och under de närmaste åren, får man veta från kommunens sida, blir amorteringarna blygsamma. Vad som menas med blygsamma är nog i stort sett lika med ingenting.
Växjö Lakers har dock varit snälla nog och betalat den hisnande räntan på 0.9% av det totala skuldbeloppet vlket jag tycker är hemskt fint gjort av dem.
Från och med 2014 kommer Växjö Lakers att betala ca: 16-17 miljoner kronor per år i ränta och amorteringar. Dessa pengar får de dock tillbaka ganska omgående i och med att de t.o.m. 2018 får ca: 18 miljoner per år i bidrag från kommunen.

Dessutom så har många av spelarna i Växjö Lakers löner på flera miljoner per år. Undrar egentligen hur de försvarar lönesättningarna för sina ägare när de om några år går i konkurs.

Visst, Växjö Lakers har inte bara utgifter, de har inkomster också, i alla fall en. Fritidsnämnden i Växjö hyr tider Vida Arena för motsvarande 870 000kr per år. Dessa tider är de snälla nog att låta allmänheten, konståkning och korplag utnyttja, troligtvis mot en mindre avgift, vilket är helt i sin ordning. Utöver det så har Växjö Kommun rätten att hyra Vida Arena 10 dagar per år. Om kommunen har en rabatt när de hyr arenan framgår inte.
Växjö Lakers får även inkomster från reklamplatser , invändigt och utvändigt i Vida Arena.

Som om detta inte är nog så beslutade Växjö Kommun nyligen att göra ytterligare nedskärningar inom skola och vård p.g.a. “bristande resurser”.
Jag vet inte med er, men att ge bort 256 miljoner kronor till ett hockeylag för att de skall bygga en ny hockeyrink låter inte direkt som “bristande resurser”.

Visst, en ny hockeyrink är väl jättebra, men de hade en redan som är fullt funktionsduglig.  Den gamla ishallen tillhörde dessutom Växjö Kommun, inte Växjö Lakers.
Om en hockeyklubb vill ha en ny rink så förslår jag att de får bekosta den själva istället för att låta kommunen, och dess invånare,  bekosta den.

Nu tycker jag att det räcker med gullandet av diverse sporter. Vill folk utöva en sport, då får de väl helt enkelt betala för sig också. Om jag vill utöva någon sorts fritidsaktivitet, utöver de vanligaste sporterna, så kostar det mig en massa pengar. Jag, tillsammans med e nmassa andra personer, r totalt ointresserad av ishockey, men ändå måste vi vara med att betala dessa 256 miljoner som Växjö Lakers får i bidrag (jo, det är ett bidrag, det finns väl inge som tror något annat eller?).


About The Author

Comments

4 Responses to “En skuld på 256 miljoner.”

 1. Marcella says:

  Nej men de kan inte betala några amorteringar, tok heller! De har ju den svinhöga hyran för butiken på Samarkand. Du vet…den där butiken där de säljer tröjor och muggar och annat med Lakers logga på till hutlösa priser…samma butik som jag inte såg en kotte ens snegla åt när vi var på Samarkand…han som jobbar där måste ha världens mest långtåkiga jobb…

  • Silvio says:

   Visste inte ens om att de hade en butik på Grand Samarkand.
   Fast det skulle inte förvåna mig om de får hyran gratis eller kraftigt rabatterad på köpcentret, det gäller ju ändå Växjö Lakers.

 2. gåvobrev says:

  Magnificent web site. Lots of helpful information here.
  I am sending it to a few buddies ans also sharing in delicious.
  And certainly, thanks on your sweat!

 3. commercial-electricity-rates…

  FumeiNET » En skuld på 256 miljoner….

Leave a Reply

Get plugin http://www.fastemailsender.com