FumeiNET logotype

En sida där jag skriver om lite allt möjligt.

Ett litet brev till radiotjänst.

Förra veckan fick jag besök av en kontrollant från Radiotjänst. Denna kontrolland tyckte att jag skulle anmäla innehav av TV.
Jag och han hade skiljda meningar om vad som klassas som TV. Han ansåg att s.k. smartphones, läsplattor och datorer med internetuppkoppling anses vara TV-mottagare.
Jag anser att en TV är en utrustning som i huvudsak används för att ta emot TV-signaler. I denna klassning finns inte datorer, smartphones och läsplattor i min värld.

Kontrollanten tyckte att jag skulle skriva på ett litet kontrakt där jag förband mig att betala TV-avgift. Han ville troligtvis mest att jag skulle skriva under i och med att dessa kontrollanter lever på provision från Radiotjänst.

I alla fall, för att göra en historia kort..

Idag fick jag en faktura och ett brev från Radiotjänst där de tackade mig för att jag har anmält TV-innehav samt att de vill att jag skall betala en massa pengar för något som jag aldrig utnyttjar (den public-service jag behöver hittar jag själv via internet).
Detta resulterar i ett brev till Radiotjänst. Så här såg det brevet ut:

 

 

Hej.

För några dagar sedan fick jag besök av en av era kontrollanter. Vid förfrågan meddelade jag denna kontrollant att jag ej innehar någon utrustning som i huvudsak är avsedd att ta emot TV-signaler.
Kontrollanten ville att jag skulle skriva på ett formulär med personnummer och namnteckning. Det visar sig att detta formulär är ett kontrakt om att ag förbinder mig om att betala den så kallade TV-avgiften. Jag kan meddela att jag inte skrev under på något sådant avtal och har inte för avsikt att göra så heller på grund av ovan nämnda anledning.

Idag erhöll jag en faktura från er tillsammans med ett brev där ni påstår att jag har anmält TV-innehav.
Jag har EJ anmält något s.k. TV-innehav och ber er således att avföra mig från de listor som ni har uppsatta över personer i Sverige med registrerat s.k. TV-innehav.

Jag meddelar härmed att jag EJ kommer att inbetala någon felaktigt påförd avgift. Detta på grund av att ni felaktigt registrerat mig i era register utan mitt godkännande.
Enligt Personuppgiftslagen (PUL) får ett företag endast hantera personnummer med uttryckligt stöd av den registrerade. Då jag ej har uttryckt ett sådant stöd så får ni, enligt lag, ej behandla mina personuppgifter.

Ser fram emot en bekräftelse på att jag har avförts från samtliga register kopplade till era tjänster snarast, dock senast 2013-03-15.


About The Author

Comments

3 Responses to “Ett litet brev till radiotjänst.”

 1. gandalf says:

  Saken är den att, du numera enligt lagen SKALL betala till Radiotjänst om du innehar Surfplatta/smartphone osv.. så tyvärr får du sälja av dig prylarna osv och sedan begära omprövning, eller bara betala rakt av.

 2. Silvio says:

  Bja, sanning med modifikation.
  Jag skall betala till Radiotjänst om jag har en utrustning som är avsedd att ta emot utsändningar utan speciell begäran.
  En web bsida, t.ex. http://www.svtplay.se, kommer jag inte åt utan att göra en begäran i webbläsare/app. Därför anser jag att jag inte behöver betala tv-avgiften eftersom jag aldrig kommer att göra en sådan begäran.

 3. This is a really good tip particularly to those
  new to the blogosphere. Brief but very accurate information… Thank you for sharing this one.
  A must read post!

Leave a Reply

Get plugin http://www.fastemailsender.com